Încă de la vârste fragede tânjim să descoperim sentimente intense. La 14 ani invățăm să ținem de mână o peroană care ne e dragă. La 15 ani avem parte de primul sărut adevărat. Iar la 16 ani, deja visăm să îmbrăcăm rochia de mireasă și să facem copii.

Iubirea are definiții diferite în funcție de vârsta la care trăiești acest sentiment și oricine poate confirma că la 16 ani iubești așa cum nu vei mai iubi, poate, niciodată: sincer și adevărat, fără griji și fără responsabilități. Singura grijă este să nu devii părinte înainte de 18 ani.

Ei bine, să îți spun puțin despre iubirea mea…

Dragostea dintre noi doi nu este tipică… ba chiar mai mult, unele persoane doar pot visa la ceea ce noi doi avem. Noi nu suntem doar doi oameni care s-au descoperit întâmplător și s-au plăcut. Chimia dintre noi a fost mult prea puternică la început, așa că… ne-am speriat. Eu, 19. El, 29. Am preferat să ne prefacem că nu există. Anii au trecut peste noi și nicio relație nu a mers așa cum speram. A fost necesar să treacă 3 ani să ne reîntâlnim la fel de întâmplător ca prima dată și să ne dăm seama că inimile noastre au bătut atâta timp în altă parte. Acum, eu 23. El, 33. De data asta am știut că nu trebuie să ne mai pierdem. Așa că am învins orice frică, orice teamă. Și a fost greu. Credeți-mă! A fost greu să trecem peste bagajele emoționale cu care fiecare a pășit în relația asta. A fost greu să înțelegem că eu nu sunt ca altele, iar el nu e ca ceilalți. Este perfect! Este totul! Este așa cum puțini oameni au ocazia să trăiască vreodată. Este așa cum visezi și nu crezi că există. BA DA, EXISTĂ! Trebuie doar să nu îți pierzi speranța. Și ce dacă a fost nevoie de 10 relații eșuate și 5 inimi frânte, ba chiar și parteneri pe care… nu i-am iubit. De la ei am învățat fiecare să fim oamenii de azi. Cu tot cu frici, cu temeri, cu răni, cu dureri și neajunsuri. Cu tot cu calități, zâmbete, ticuri enervant de drăguțe și… Un suflet plin de dragoste nedescoperit încă.

 

Cunoașteți momentele de tipul ”Cenușăreasa”, în care ea visează că prințul va dansa cu ea în timp ce restul ”slugilor” privesc? La noi nu a fost chiar așa, dar îți jur că ceea ce urmează să îți spun e în totalitate adevărat!

Povestea pe care am spus-o de mii de ori și o voi spune mereu cu drag…

După două săptămâni în care ne-am văzut zilnic și am vorbit în continuu la telefon, am decis să ne vedem într-o seară în fața blocului meu. Aproape vară, dar întuneric afară. Era călduț și vântul adia. Copacii înalți atingeau cu ramurile geamurile de la etajul 3, iar porumbeii zburau de pe un pervaz pe altul. Un leagăn vechi scârțâia din când în când fiind împins de vânt. Mirosea a castane și a tensiune. Oh, da! Și ce mai tensiune. Ziceai că fiecare, în loc să stea pe bancă are sub fund un arici. Am povestit despre una, despre alta, iar la un moment dat L-AM SĂRUTAT. Am fost cea care a făcut primul pas și poate ai fi tentat să-mi spui că sunt disperată, dar cred că și bărbații au dreptul să se lase greu uneori. A fost suficient să vadă că îl vreau, pentru că apoi nu trebuie să îți mai spun ce a urmat! :O Nu te panica. Să nu uităm că eram afară, pe o bancă. Tot ce vreau să spun este că, ca o ”Drama queen” ce sunt, a trebuit să stric momentul (cel puțin până într-un punct). Am început să bociferez că totul este o greșeală și i-am spus că nu pot să-l mint. Îmi aducea aminte de un fost iubit. Da, chiar așa i-am spus! Și nu doar că i-am spus asta, dar i-am dat și câteva detalii despre ”de ce îl cam <<urăsc>> pe fostul”. Spre surpinderea mea, reația lui a fost total neașteptată. Adică, am crezut că o să se ridice de pe bancă, o să-mi spună să merg la un psiholog că nu e ok ce mi se întâmplă, ba chiar am crezut că am distrus tot. Dar el s-a ridicat de pe bancă, s-a așezat în ciuci în fața mea și mi-a șters lacrimile de fraieră. Mi-a luat palma dreaptă în mâna lui și m-a ridicat ușor de pe bancă în timp ce mă ghida spre pieptul său. Mi-a prins și palma stână în mâna lui mare și fără să-mi dau seama valsam în fața blocului, la pieptul lui, pe o melodie pe care doar el în capul lui o auzea.

-Auzi? M-a întrebat ca și cum muzica răsuna atât de tare.

-Nu. I-am răspuns sinceră și plânsă.

-”Rămâi și dansează cu mine, pieptul meu nu părstrează distanța… ” , a început în șoaptă să-mi fredoneze cu calm.

-”Aritmic cu inima mea să te calc, toată noaptea, toată viața…”

 

Am râs. Râzi și tu. Și ne-am liniștit, am dat uitării și ne-am așezat la loc. Și ca să vezi că asta nu se întâmplă chiar atât de des, un grup de copii treceau pe trotuarul de lângă noi cu o boxă portabilă din care răsuna o melodie de telenovelă, ceva în spaniolă ce nu am mai auzit până atunci. Și doar imaginează-ți, dragă cititorule, cum eu – proaspăt plânsă – stăteam în brațele celui care m-a învățat să valsez pe o melodie de-a Deliei și în timp ce ne sărutam un fel de ”Tres Metros Sobre El Cielo” răsuna din boxa copiilor.

 

Și asta m-a făcut să împărtășesc cu tine povestea mea. Asta și faptul că eu citesc mult, ador romanele de dragoste și trăiesc fiecare cuvânt de pe fiecare rând pe care îl ”lecturez” (ca să evităm o repetiție obisitoare :)) ), iubesc filmele de dragoste și mereu mă implic emoțional (de asta sunt filme după care plâng și două ore) dar nimeni nu mi-a povestit vreodată ceva atât de romantic precum ceea ce am trăit eu. Și poate nu e chiar atât de siropos precum vreau eu să explic, dar ceea ce am simțit cred că mă ridică mult deasupra unora dintre voi.

 

Până data viitoare, nu uitați să vă iubiți, de la suflet pentru suflet.

Mulțumesc că ai citit acest articol! 🙂

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.