De multe ori se întâmplă să întâlnim persoane care par, la prima vedere, partenerul perfect. De multe ori așa și este… pentru maxim 3 luni. Deodată începi să descoperi defectele și să nu-ți mai convină nimic. O să începi să te plângi că relația voastră poate fi comparată ușor cu relația dintre Tom și Jerry. Ba vă vreți, ba nu vă vreți.

De asta sunt eu aici. Am avut norocul ca de-a lungul vieții să fiu înconjurată de persoane minunate, care m-au învățat câte una, câte alta despre cum trebuie gestionată și întreținută o relație amoroasă armonioasă. Este drept că relația mea personală nu este atât de longevivă, dar ne-am descurcat destul de bine până acum.

Eu am o regulă de aur: primele 3 luni sunt de probă, un adevărat test, un adevărat coșmar. Dacă reușește să rămână lângă mine înseamnă că merită să intre în etapa a doua: următoarele 3 luni în care îl descos pe toate părțile. Îi fac CV-ul și îi caut dosarul la poliție (la figurat, bineînțeles, dar trebuie să recunosc că de multe ori am căutat pe Google persoanele cu care am vorbit pentru a fi sigură că nu stau de vorbă cu vreun ucigaș în serie sau proxenet recunoscut). Dacă defectele pe care le-am descoperit la el în cele 6 luni sunt agreabile pentru << mine personal >>, sincer chiar  nu contează ce spune mama, tata, sora, cățelul, purcelul. Eu trăiesc cu el în casă, nu altcineva. Așadar, după ce am descoperit cum îi miroase gura dimineața și cum mănâncă ouăle la micul dejun, sunt gata să spun daca îl vreau mai mult timp prin preajma mea sau nu.

Dragele (și nu pentru nu aș știi că forma corectă este ”dragile”, ci pentru că îmi place mai mult cum sună ”dragele”) mele, cred că ar trebui să vă creați și voi propriul test pe care este important să îl treacă partenerul vostru înainte de a vă intra la inimă și în pat. Dacă proba patului este primordială pentru voi, o puteți oricând introduce. Faceți o listă cu cele mai importante caracteristici pentru voi și vedeți câte dintre ele sunt bifate. Dacă sunt mai mult de jumătate, din partea mea a trecut în etapa următoare.

Mai apoi faceți o listă cu defectele pe care nu le-ați accepta niciodată la partenerul vostru. În perioada 3-6 luni stați cu ochii în 4 să fiți sigure ca să nu bifează vreunul dintre aceste defecte. Eu nu aș trece cu vederea niciunul și asta pentru că, dacă nu am pățit eu, una dintre prietenele mele sigur a pățit ceva nașpa din cauza lor.

Să presupunem că a trecut și acest test. Aveți deja 6 luni de relație, dar pasiunea dintre voi nu e chiar atât de mare. Nu te speria. Asta e din cauza numeroaselor teste la care l-ai tot supus. Acum este momentul să-i furi mințile. Este obosit din cauza crizelor tale de femeie la menstruație sau pentru că ești nemulțumită de jobul tău… Acum trebuie să profiți de fiecare ocazie să-ți pui în evidență toată feminitatea și mai presus de orice dragostea fața de el.

 

Era să uit! Pe perioada celor 6 luni de test tu ai un aport foarte important: trebuie mereu să-l susții, să-l spijini, dacă e cazul să-i faci de mâncare și să te comporți ca și cum ai fi maică-sa. Are nevoie de stimuli pentru a trece prin toate acestea. Poate pare dur și acum o să mă întrebi: ”Păi bun, și pasiunea, dragostea aia pentru care intri într-o relație, când?” Când? Acum!

Perioada 6-9 luni este musai să vi-o dedicați vouă! Cât mai multe plimbări în natură, seri petrecute acasă în pijama cu pop-corn și Netflix, jocuri și discuții la un pahar de vin. Dacă aveți hobby-uri comune mergeți și petreceți timp de calitate făcând ce vă place amândurora. Dacă lui îi place să pescuiască, iar ție nu îți plac muștele de la baltă, fă-o pentru el. Doar voi doi pe malul lacului ar putea fi chiar romantic… dacă stai bine să te gândești. Apoi îi poți arăta și tu lui de ce mergi săptămânal la SPA.

În toată această perioadă nu trebuie să uităm de o parte esențială, practic motivul pentru care partenerii înșală cel mai des: SEXUL.

Sexul nu mai este un subiect tabu. Constat cu stupoare că până și copiii de la clasa a -V-a vorbesc despre ”fufu”. ( Așa s-a expimat o puștoaică de 13 ani în fața mea – poate o să vă povestesc cu altă ocazie. Chiar mi-am dat seama că lumea în care trăim se duce de râpă curând dacă nu se implementează în școli educația sexuală în gimnaziu. ) Revenind, <<eu personal>> nu încurajez actele intime înainte de a-ți da seama cu adevărat ce e cu omul lângă care încerci să ai o relație, dar există și cazuri excepționale.

Acum vorbesc strict despre cazurile în care vrei să ai o relație ”ca la carte„, cum s-ar spune, deși știm cu toții că așa ceva nu există. Nu este o formulă matematică pe care o putem aplica și vom ști exact dacă această persoană ne e cu adevărat sortită, dar merită să fim puțin atenți.

Așadar, acesta ar putea fi un articol dedicat integral femeilor, fetelor de 16 ani (dar acestea cu siguranță nu ar asculta). Din tot ceea ce am scris eu aici trebuie să rețineți câteva idei principale:

  • În primele 0-3 luni testează-l, dar fii gospodină așa cum nu ești în mod normal. Și ei se prefac că îți vor aduce flori toată viața, dar asta va dispărea după o vreme.
  • În următoarele 3-6 luni descoperă-i defectele. Vezi dacă poți trăi cu ele și nu încerca tu să îl schimbi. Poate este construit așa pentru altcineva. Daaaaar, dacă și el e conștient că are o problemă cu alcoolul sau se enervează mult prea ușor și vrea să înlăture aceste defecte, eu cred că ar trebui să-i fii alături și să găsiți împreună cea mai bună soluție pentru a reveni pe drumul cel bun.
  • În lunile 6-9 tot ce trebuie să faci este să te relaxezi pentru că toate testele au luat sfârșit. Te poți bucura de omul pe care ți l-ai dorit. Petreceți timp de calitate împreună și descoperiți cum puteți aprinde scânteia dintre voi, pardon, să o trasformați într-un foc mare și mistuitor.

Momentan nu știu ce se întâmplă după 9 luni. Cred că de acum înainte fiecare relație are cursul său. Cele trei ingrediente pe baza cărora se formează o relație stabilă sunt: iubirea, cominicarea și respectul. Nu uita că nu trebuie să neglijezi niciun aspect al relației tale, indiferent că aveți 2 luni sau 20 de ani de relație. Totul trebuie păstrat …hmmm… sau mai bine zis întreținut pentru că o relație se întreține.  Gesturile mici fac diferența. 

Ei bine, dragile mele :)) cred că e posibil să ardeți niște etape prin care ar trebui să treacă o relație, așa că ajungeți aici. Dacă și voi vă confruntați cu următoarele probleme, vă spune fata ce trebuie să faceți:

  1. Dacă aveți o relație de ceva timp și v-ați plictisit, vă deranjează anumite lucruri la partener sau pur și simplu nu îl mai găsiți interesant, ar fi cazul de o seară cu vin și discuții. Tot ce trebuie să faceți este să cumpărați vinul preferat, să vă așezați într-un spațiu confortabil și să deschideți sticla. După prima gură de vin deschideți subiectul despre relația voastră. Poate fi intimidant și știm că bărbaților le este destul de greu să vorbească deschis despre sentimentele lor. Dacă există teama că nu puteți duce discuția până la capăt puteți încerca să exersați înainte câteva idei pe care vreți să le susțineți. Aveți încredere în voi și veți reuși.
  2. Dacă ai o relație neoficializată încă, și prin asta mă refer că partenerul tău încearcă să te țină ascunsă, cel mai probabil acesta nu-și dorește nimic serios cu tine, chiar dacă îți promite luna de pe cer.
  3. Dacă iubitul tău se afișează cu tine, își face planuri cu tine, dar nu se ține de ele, ai putea să te confrunți cu o situație în care el nu este dispus să se implice afectiv atât cât ai tu nevoie sau pur și simplu nu are timp (dacă muncește mult) să se dedice relației voastre.

Ideea este că relațiile diferă de la caz la caz. Nu cred că am întâlnit până acum 2 povești la fel. Există părți bune și părți mai puțin bune, dar este important să ne ajutăm unii pe alții să devenim o lume mai bună în care liniștea sufletului nostru este primordială.

Spune-mi despre relațiile voastre în comentarii sau în mesaje private.

 

 

Mulțumesc că ai citit acest articol! 🙂

Te aștept pe pagina mea de Facebook Adelina Cioi sau pe Instagram adelina_cioi

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.