Cine s-ar fi gândit vreodată că anul 2020 îl vom petrece mai mult în casă, printre frici, muci și pastile? Cine s-ar fi așteptat ca acum, când medicina a avansat atât de mult, să ne fie greu să găsim antidotul potrivit pentru a lupta împotriva unui nou virus. Da, da, știu! Sunt multe teorii. Fiecare are câte o părere, fiecare știe de unde a pornit acest virus, dar de fapt…. nimeni nu știe nimic. Nici măcar eu. Dar cum e la modă să avem păreri și pentru că mă plictiseam stând în casă, am decis să mai aștern niște gânduri pe o coală albă.

Trebuie să recunosc că înainte de pandemie îmi doream tare mult să nu mai merg la muncă, adică la birou. Mă plictisisem de aceleași fețe în fiecare zi, plus că nu prea mă simțeam confortabil acolo și niciodată nu avusesem un job de acasă. Și uite așa m-am rugat câteva luni să se întâmple ceva ca să lucrez de acasă. M-am simțit puțin vinovată când a venit pandemia peste noi, pentru că virusul nu ierta pe nimeni, dar mi-a părut și bine pentru că dorința îmi fusese îndeplinită.

Tu poți spune ce vrei tu, dar pe mine pandemia asta mă ajută extraordinar de mult. Știi care e treaba cu viața? Când pare imposibil să răzbești trebuie să-ți amintești că ai venit pe lumea asta cu un scop, nu doar să faci umbră pământului și să respiri aerul. Asta am făcut eu! Am trecut printr-o perioadă de depresie și am fost la un pas să nu mă mai vezi nici pe social media, nici în carne și oase. Au urmat 6 luni de terapie în care m-am redescoperit și mi-am dat seama cine sunt și ce îmi doresc de la viață, pentru mine!

Eu sunt Adelina și sunt scriitoare la bază. Mi-am dorit dintotdeauna să ajut oamenii, dar nu am știut niciodată cum. Am crezut că dacă le preiau din atribuții e un lucru bun, sau dacă încerc să-i feresc de lucruri pe care oricum nimeni nu le poate controla o să ajung să ”îmi îndeplinesc misiunea”. Eram pe câmpii rău de tot!  😅 Am învățat un lucru super prețios! Nu poți controla totul și nu poți ajuta oameni care nu vor să fie ajutați. Așadar, Adelina a trebuit să o ia de la capăt și să găsească un job cu care să rezoneze.

Chiar dacă toată lumea ține cu dinții de job-ul pe care îl are în perioada pandemiei, eu am decis să demisionez. M-am învârtit în cerc, am aplicat la diferite joburi, am căutat oameni de succes cu care să mă înconjor, am încercat cu orice preț să-mi găsesc un drum, dar când totul părea fără speranță am găsit jobul perfect pentru mine. Așadar, m-am decis să fac o listă cu ”joburi de pandemie”, poate inspir pe cineva.

  • Companii MLM. Știu că toată lumea fuge de ele și nu înțeleg de ce? Este cumva teama că nu ești capabil să muncești ca să ai un venit din ce în ce mai mare și preferi să stai la un job ”normal” de 8-12 ore pentru aceeași sumă de bani, să ajungi rupt de oboseală acasă, poate lucrând și departe de familie, punându-ți și sănătatea în pericol? E trist! Trăim în secolul XX și românii încă nu știu să-și aleagă job-uri astfel încât să le facă viața mai ușoară, nu mai grea. Ține minte că tu ești creatorul propriului tău destin. Nu mai da vina pe părinți, bunici sau Dumnezeu că tu ai o lene mare în fund și nu câștigi mii de euro, sau nu ai mers niciunde într-o vacanță, că de! Ba n-ai bani, ba n-ai timp! Este drep că sunt foarte multe companii de acest tip pentru care muncești de îți ies ochii și la un moment dat crezi că e bine să renunți că pare destul de departe momentul în care vei face bani în timp ce dormi. Eu am descoperit o companie în care, într-adevăr, e mult de muncă. În primele 6 luni ai parte de training-uri și mentori care îți sunt alături pas cu pas pentru a ajunge la un venit rezidențial de minim 1.000 de euro/ lună. Dar jumătate de an, ocupi o funcție importantă, ai o echipă uimitoare, creată de tine și de care te poți ocupa și ai parte de bonusuri financiare în funcție de implicare ta. Unde ai mai văzut așa ceva? Pot spune că sunt o norocoasă.
  • Call-center, mai ales în limbi străine. Se pare că din ce în ce mai mulți call-center-iști își descoperă o nouă pasiune, căci altfel nu pot să-mi explic numărul imens de locuri de muncă pe acest post. Îmi amintesc că în primul an de facultate am mers și eu la un interviu pentru call-center, dar nu mi-a plăcut… Pur și simplu simularea, clădirea și să nu mai vorbesc de suma mică de bani. Aaaa, apropo, și aici sunt multe companii care lucrează cu același sistem de bonusuri și recompense ca în companiile de MLM-uri. Diferența e că aici se pornește de la un salariu de bază, iar dacă vrei bonusuri ai mult de muncit. Deci dacă vrei să mergi la birou, asta ar putea fi o variantă pentru tine.
  • Consultant cadouri. Știu, știu. Sună ridicol, dar sunt foarte multe persoane care nu știu să facă cadouri, sau pur și simplu nu au timp să meargă la cumpărături. Tu ai putea fi acea persoană care îi scapă pe cei cărora li se pare un chin. Cum faci bani? Tu stabilești! De obicei, consultanții sunt plătiți pe oră. Părerea mea e că ar trebui să începi cu un tarif rezonabil dacă vrei să ai și clienți. Era să uit! Trebuie să fii creativ și să ceri detalii despre persoanele cărora le cumperi cadouri. Asta dacă nu vrei să o dai în bară.
  • Videochat. Să nu uităm de doamnele și domnișoarele fierbinți care spun că încasările lor au bătut orice record în acest an. Dacă ești o persoană lipsită de inhibiții și nu îți pasă ce spune lumea, ai putea să vizitezi un studio să vezi cum lucrează fetele.
  • Marketing Online. Deși unele companii nu plătesc cât ar trebui pentru acest post, te poți mulțumi cu faptul că este part-time și poți să lucrezi chiar de la tine de acasă. Pentru acest post însă, ai nevoie de câteva cunoștințe. Nu poți spune că dacă știi să pui o poză pe facebook și să dai 2 tag-uri ești calificată pentru a începe imediat.
  • Sănătate. Pentru acest post sunt necesare cunoștințe, dar dacă nu ești calificată poți încerca un post de administrare, ori poate poți găsi o firmă de MLM care vinde sănătate (ca mine).

Cred că lista este mult mai lungă, dar acestea sunt domeniile de care eu m-am lovit. Dacă și tu cunoști un job care are nevoie de o persoană dornică să facă bani, poți lăsa un comentariu cu numele postului și adresa de email pentru un CV. Poate ajutăm pe cineva.

P.s. Nu am discutat despre job-uri în IT sau altele. Vorbesc strict despre job-urile care îți oferă un venit suplimentar la început, iar mai apoi să poți să te întreții din banii câștigați.

Pentru că se apropie sărbătorile de Crăciun, doritoarele își pot încerca norocul în confecționarea ornamentelor home-made, globuri (sau alt element nelipsit în această perioadă) personalizate. Pentru doamnele romantice puteți da sfară în țară că pentru domnii mai timizi, care nu au cuvintele la ei, puteți să le scrieți o scrisoare de dragoste pentru aleasa inimii lor.

Indiferent ce alegi să faci, fă cu dragoste, iar banii și satisfacția nu vor întârzia să apară!

Mulțumesc că ai citit acest articol! 🙂

Te aștept pe pagina mea de Facebook Adelina Cioi sau pe Instagram adelina_cioi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.