Dumnezeu a început să râdă și a zis: ”Păi hai să trimitem o boală nouă pe Pământ. Oamenii să lucreze de acasă, unii să moară că și așa planeta e cam aglomerată, să ziceam că leacul se găsește abia după un an ca să simtă și oamenii ăștea ceva în pandemia asta. Aaaa, pentru cei care nu pot să lucreze de acasă, să le dea statul ajutor social, șomaj, ceva bani că oricum sunt unii parlamentari cărora li s-au umplut buzunarele de mult. ”

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Am de mult timp acest articol in draft, chiar de pe data de 29 decembrie 2020. De ce nu l-am postat până acum? Ironia face că m-am infectat cu Covid-19. De ce ironie? Vei înțelege din rândurile de mai jos.

Pentru mulți, anul 2020 a adus numai necazuri. A început cu o pandemie de toată frumusețea care s-a transformat într-o rată crescută a șomajului, a deceselor, a vânzării produselor farmaceutice, rata mai mică a turismului, rata mai mică a înteprinderilor noi și lista poate continua.

Unele persoane spun că această pandemie a venit peste noi pentru a curăța planeta. Au drept argument principal faptul că țara care poluează cel mai mult, și anume China, a fost cea mai afectată. Și uite așa lista continuă. Pe de altă parte, credincioșii spun că Dumnezeu a trimis această boală pentru a-i separa pe cei luminați de cei care „strică” planeta. Am mai auzit și chestii precum virusul a fost creat în laborator special pentru a omorî doar anumite persoane, dar din neglijență s-a extins. Și lista poate continua.

Sincer să îți spun, chiar nu-mi pasă nici cât negru sub unghie care e treaba cu acest virus. Observ că unele lucruri s-au schimbat la nivel internațional. O fi bine, o fi rău… vom vedea!

Așa cum am mai spus și într-un articol precedent, eu am cerut această pandemie. M-am rugat să se întâmple ceva astfel încât să nu mai merg la birou și să pot lucra de acasă. Știu. Te bufnește râsul. Nu e ca și cum Dumnezeu s-a uitat așa peste umăr către mine când am zis: ”Doamne, fă ceva, te rog eu mult, că m-am săturat să merg la birou toată ziua. Vreau să văd și eu cum e să lucrezi de acasă.” Apoi a schițat un zâmbet în colțul gurii și a zis: ”Petre, hai să găsim o soluție că fata asta vrea să lucreze de acasă.” La care Petre a răspuns: ”Doamne, să știi că mai avem câteva solicitări, plus câteva blesteme. Lenuța din Deală i-a zis lu` vără-su să moară de o boală care nu s-a inventat încă pentru că i-a luat din casă 10 lei. ”

Îți dai seama cum după o astfel de conversație, Dumnezeu a început să râdă și a zis: ”Păi hai să trimitem o boală nouă pe Pământ. Oamenii să lucreze de acasă, unii să moară că și așa planeta e cam aglomerată, să zicem că leacul se găsește abia după un an ca să simtă și oamenii ăștea ceva în pandemia asta. Aaaa, pentru cei care nu pot să lucreze de acasă, să le dea statul ajutor social, șomaj, ceva bani că oricum sunt unii parlamentari cărora li s-au umplut buzunarele de mult. ”

Glumesc! Dar serios. Pentru mine pandemia a venit ca răspuns la dorința mea. Uite așa am văzut cum e să lucrezi de acasă, apoi am descoperit că aveam niște probleme sentimentale mai vechi între mine și mine pe care a trebuit să le rezolv, apoi am demisionat. În plină pandemie când oamenii țin cu dinții de job-uri. Apoi am început să învăț, am început să-mi văd mai mult de mine, am început câteva colaborări căci de, ai nevoie și de banii tăi. Iată că așa repede a trecut anul și am realizat o tonă de lucruri importante.

Cred că prea puțin îți pasă ce am realizat eu, dar îți voi spune în speranța că citind aceste rânduri îți vei da și tu seama câte lucruri noi ai reușit să-ți însușești:

  • Am deschis ochii și pentru prima dată am văzut cum arată un tramvai în interior. Știu că sună destul de abstract, dar în pandemie am realizat cât de scurtă este viața. Mi-am dat seama că trebuie să mă bucur mult mai mult de ceea ce trăiesc în prezent, să renunț la tot ce a fost în trecut și să încetez să mai am așteptări de la viitor. De altfel, am înțeles că singurul lucru pe care îl vom trăi noi, ca omenire, la nesfârșit, este schimbarea. Vei schimba job-uri, prieteni, parteneri de viață, locuințe, orașe, tări, viziuni, planuri, idealuri, obiecte precum telefonul sau hainele, iar unele schimbări vor intra ”cu bocancii” în viața ta. Fără să bată la ușă, să te întrebe dacă ai nevoie sau îți dorești o schimbare.
  • Am realizat că atunci când muncești pentru bani, devii un om frustrat, plin de regrete pentru că ajungi să faci lucruri pe care nu dorești să le faci. Ba chiar mai mult, fără să îți dai seama începe să scrie pe fruntea ta ”sclavul banilor”. Muncești mai mult pentru câțiva lei în plus, iar la finalul lunii constați că tot nu sunt suficienți. Îți pierzi ani din viață încercând să pui un ban de-o parte, dar cum strângi o sumă mai importantă cum trebuie să apelezi la ea căci ceva neprevăzut a apărut.
  • Rutina zilnică distructivă. NU înseamnă că te trezești la aceeași oră, bei același tip de cafea, mergi la același job, revi acasă la aceeași oră și adormi la aceeași oră. Când la cafea în loc să îți oferi ție 5-10 minute pentru a începe ziua bine cu o afirmație sau o meditație începi să faci research pentru muncă, când drumul către locul de muncă devine o cursă contra cronometru, când activitățile de la job vin mereu cu compromisuri, iar când ajungi seara acasă nu mai ai energie pentru a-i arăta partenerului de viață puțină afecțiune, prietene te anunț că ești o BOMBĂ CU CEAS. Tic-tac tic-tac, timpul trece iar tu ești pe punctul de a claca. Șansele de a pierde tot sunt de peste 80%. Wake up până nu e prea târziu.
  • Să faci ceea ce îți place, chiar și pe bani mai puțini, vei observa că îți va schimba viața. Nu vorbesc aici despre faptul că vei mânca parizer cu muștar, ci despre faptul că energia ta va fi mult mai bună, vei avea idei geniale, iar ele vor fi apreciate. O să ajungi să câștigi bani mulți pentru că scopul tău va fi să fii fericit, nu bogat. Și parcă altfel are gustul parizerul când știi că pui seara capul pe pernă fericit, ah?
  • Când simți că ai lumea la picioare și că totul îți merge ca pe roate nu te aștepta ca ceva rău să se întâmple. ”Ce crezi, creezi!” Spune una dintre regulile de aur după care noi ca oameni funcționăm. Când totul îți merge bine, sau măcar ceva se întâmplă așa cum ți-ai dorit, fie te simți fericit dintr-un motiv minor, mulțumește cu recunoștință pentru acest sentiment de fericire și împlinire sufletească. Astfel, îți vei canaliza toată atenția asupra lui, iar Universul va aduce mai multă fericire în viața ta.
  • În caz contrar, când simți că totul este ruină în jurul tău, nu te lăsa pradă acestor emoții. Așa cum spuneam mai sus, dacă îți concentrezi atenția asupra unei emoții, indiferent care e ea, Universul îți va oferi și mai mult din acea emoție. Oricât de tare ți-ar plânge sufletul, oricâte greșeli consideri că ai făcut spune-ți ție că te ierți pentru tot și toate și mulțumește cu recunoștință pentru fiecare lucru minor din viața ta fără de care nu ai putea fi tu. De exemplu: că poți respira singur, fără ajutorul aparatelor, că poți să vezi, să auzi, să simți, să mergi, să atingi, etc, pentru mâncare, apă și acoperiș de-asupra capului, pentru prieteni și familie, pentru loc de muncă pentru ceea ce ai.

Găsește fericirea în lucrurile mărunte și doar așa vei fi un om bogat!

Cam acesta era articolul pe care doream să-l împărtășesc cu tine, dar am simțit că trebuie să-i mai adaug ceva și l-am pus în notițe. Se pare că, aveam nevoie de experiența covid ca să vă pot povesti și asta.

Până data viitoare ai grijă de tine și nu uita, IUBEȘTE-TE PE TINE, AI GRIJĂ DE SUFLETUL TĂU ȘI TOATE LUCURILE VOR VENI UȘOR ÎN VIAȚA TA.

Te aștept pe pagina mea de Facebook Adelina Cioi sau pe Instagram adelina_cioi 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.